Fem una capsa de petons i abraçades

6 juny 2019 | Ara ve...

Ara ve… l’estiu. El curs ja s’acaba i les vacances ja són aquí. Al parc, a la platja o a la muntanya… farem nous amics i amigues però també recordarem els de l’escola. Com ho podem fer?
Et suggerim una proposta creativa per què tots els alumnes s’emportin a casa els petons i les abraçades dels companys de classe.

Parlem de les vacances d’estiu

  • En rotllana, expliqueu als nens i les nenes que aviat començaran les vacances i que ja no aniran a l’escola. Feu-los intervenir en la conversa i parleu dels sentiments que els provoca que el curs s’acabi, del que més els ha agradat d’aquest any, de les persones que han conegut, etc. Estem contents perquè podrem anar a la piscina, a la platja…? Potser ens fa una mica de pena perquè estarem un temps sense veure’ns? Parleu del sentiment de pena i tristesa que pot provocar el fet de no veure algú que s’estima. A qui li agradaria tenir un record dels companys i companyes?

Pensem què podem fer per recordar-nos els uns als altres

  • Mostreu la vostra capsa de petons i abraçades als nens i les nenes i pregunteu-los: Què hi deu haver a dins? Què en penseu? Fa soroll? Converseu, deixeu que facin hipòtesis i al final mostreu-los què conté. Expliqueu-los que és una capsa plena de petons i abraçades dels vostres amics i amigues i que l’obriu quan esteu una mica tristos o quan els trobeu a faltar. Plantegeu: En podríem fer una per cada un?
  • Cal que prèviament prepareu la vostra capsa. Feu la capsa amb una cartolina i fiqueu-hi alguna fotografia vostra abraçats a algú de l’escola i molts trossets de papers amb llavis estampats per representar els petons.

Fem la nostra capsa de petons i abraçades

  • Per fer la capsa, imprimiu les plantilles en cartolina una mica gruixuda i prepareu-les perquè els alumnes les puguin decorar com més els agradi (amb gomets, amb papers de seda o pintant-les amb pintura de dits…). Els més grans, els alumnes de P4 i P5, potser hi poden escriure el nom de la classe o bé els noms dels companys i companyes i mestres. Als de P3 potser els caldrà una mica d’ajuda. Per acabar la capsa, podeu fer el tancament amb un fil de cotó o bé amb una veta d’un color ben viu.
  • Organitzeu una sessió de petons o abraçades i feu-ne fotografies. Després, amb ajuda dels alumnes, les poseu dins la capsa. Dins la capsa també hi podeu posar trossets de paper amb els llavis dels nens estampats.
  • Cada nen s’endurà la capsa a casa.

SI ETS USUARI IMAGINA!

  • Proposeu fer servir la mascota de la classe per parlar dels sentiments i les emocions de cadascú.
  • Feu servir l’aplicació DocuImagina per documentar la proposta.