Avui, ens movem

12 maig 2020 | Ara ve...

Ara ve… el temps de la calor i, per arribar-hi en plena forma, us suggerim una proposta per treballar la psicomotricitat de forma divertida, amb un minicircuit de jocs motrius i d’equilibris.

Ens preparem

  • Proposeu un repte als nens i les nenes. Avui toca moure’ns, ballar, córrer, fer equilibris, riure i passar-nos-ho bé. Us agrada saltar i córrer? Busqueu un espai per poder-vos moure amb comoditat i transformar-lo en un miniestadi. Deixeu que els nens i les nenes ajudin i participin en la preparació de l’espai i valoreu les seves idees i el treball en equip.
  • Mireu, escolteu i balleu amb Xiula i els confinats i fixeu-vos en les diferents maneres de jugar, moure’s i divertir-se amb els més petits que han trobat les famílies que participen en el vídeo. I a vosaltres, qué us agradaria fer? Ballar? Córrer? Fer tombarelles? 

Fem el circuit

  • Prepareu les diferents proves. Podeu fer-ne més o menys o de més o menys dificultat, en funció de l’espai i de l’edat dels nens i les nenes. Us suggerim algunes proves per al minicircuit:

1 Vèncer els obstacles. Feu una fila de cadires, de taules o d’altres objectes. Els nens i les nenes hi han de passar per sota, a quatre grapes, reptant, corrent o saltant.

2 Caurà. Sí o no? Per jugar i treballar l’equilibri, proposeu als nens i les nenes que subjectin una estoreta, una cartolina o algun altre objecte pla i llis amb les mans i poseu-hi una pilota (o qualsevol altre objecte rodó) a sobre. Han d’intentar que no caigui. Ho aconseguiran? Si ho voleu fer més difícil, podeu fer servir dues pilotes. Un altre joc que els podeu proposar és fer equilibris amb dos pals i una pilota. Entre tots, cada un agafa els pals per un costat i es col·loca una pilota entremig dels dos pals. Han de moure la pilota sense que caigui a terra. Feu veure als nens i les nenes la necessitat de treballar en equip per aconseguir-ho!

3 Som malabaristes. Els més grans poden fer malabars amb una o dues pilotes o altres objectes. Si no teniu pilotes petites, podeu fer-les amb dos o tres mitjons (posant-los un dins de l’altre). Els més petits poden jugar a enlairar globus i intentar que aquests no toquin mai a terra.

  • Feu fotografies o vídeos dels moments més divertits i compartiu-los amb els/les mestres i els altres companys i companyes de la classe. Aprofiteu el moment perquè els nens i les nenes s’enviïn missatges entre ells.

SI ETS USUARI IMAGINA!

  • Feu servir l’aplicació DocuImagina per ensenyar què han fet els nens i les nenes i compartir les fotografies amb els altres. Els més petits també poden dibuixar o escriure el seu nom i els més grans poden provar d’escriure el que han fet.