Un nou curs. La roda del temps no s’atura i ens torna a portar al setembre, aquest mes de retrobaments, com dèiem en aquest article de fa un temps.

Tot i les rutines que es repeteixen, i en el cicle escolar no cal dir que n’hi ha força, cada any i cada curs són diferents. Enguany no podem deixar d’estar pendents de l’actualitat del país, i de les derivades que afecten alguns centres i alguns docents, però si ens centrem només en la cosa educativa podem destacar dos fets:

  • La publicació del decret d’avaluació de l’ESO, que adapta el procés d’avaluació al currículum basat en competències.
  • L’avenç en el procés d’innovació educativa, especialment (però no només) en l’etapa de primària.

Des de Text-laGalera, amb la mateixa voluntat de sempre, seguim atentament aquestes novetats, però no com a espectadors sinó aportant, fent propostes, sumant… I ho fem del bracet d’una munió de docents de dotzenes de centres diferents, compromesos amb la innovació i la millora educativa, amb qui parlem, treballem, discutim, compartim… I amb els quals reflexionem i creem projectes, que és el que ens agrada i el que sabem fer.

Fruit d’aquesta feina, a final del curs passat vam presentar dues col·leccions noves que ens fa il·lusió saber que aquest setembre han arribat a un bon nombre de centres i que els faran servir una bona colla d’estudiants i de docents, el Tot Tallers i el Fem-ho per projectes.

Però avui us volem presentar especialment la nova versió del nostre blog. Després de tres cursos publicant puntualment el que en diem La Notícia de la Setmana, una proposta setmanal pensada per treballar temes d’actualitat sobretot amb els alumnes d’ESO i de cicle superior de primària, hem decidit afegir més seccions al bloc per oferir recursos semblants però adequats per a educació infantil (Ara ve…) i els cicles inicial i mitjà de primària (Saps què ha passat?). Amb aquestes propostes, que oferim de manera oberta a tothom, pretenem donar un servei a la comunitat educativa i ser més pròxims, més presents a les escoles i instituts al llarg del curs.

Desitgem que tingueu un bon curs i que el passeu en la nostra companyia!