Anècdotes per compartir dels Jocs Olímpics

Ara que ja s’han acabat les vacances d’estiu i comença un nou curs, torna la Notícia de la Setmana de Text-La Galera.

Per començar d’una manera suau, avui us fem una proposta lleugera que esperem que us agradi, relacionada amb un dels esdeveniments importants de l’estiu.

I és que mentre tots plegats gaudíem de les vacances, els millors esportistes del món s’esforçaven de valent i suaven d’allò més competint en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Vegem algunes coses que van fer…

filet
Guanyar tirant-se a la piscina…. sense piscina!

Shaunae Miller, atleta de les Bahames, va guanyar la medalla d’or dels 400 m llisos femenins amb un temps de 49,44 s llançant-se en planxa sobre la línia de meta. Si no ho hagués fet així, hauria guanyat la nord-americana Allyson Felix amb un temps de 49,51 s.

Mira el vídeo de la cursa:

olimp2

Com que el reglament diu que la guanyadora de la cursa és qui aconsegueix passar primer la línia de meta amb el pit (ha de ser el pit, ni el cap, ni un peu, ni cap altra part del cos), la corredora de les Bahames va ser proclamada guanyadora. Penseu que va ser just?


Tirar-se a una piscina… verda!

Parlant de llançar-se a la piscina, molts nedadors van haver de remullar-se en una piscina de salts d’un color peculiar. Observa en aquesta fotografia el contrast de colors entre una piscina i l’altra.

olimp3

  • Què va causar el color verd d’aquesta piscina? Es va solucionar el problema? Com?

Guanyar… i no adonar-se’n!

La nedadora xinesa Fu Yuanhui va sorprendre després de participar en una semifinal de relleus dels 100 m esquena. La simpatia amb què parla quan l’entrevisten i li comuniquen que ha nedat amb un temps magnífic va captivar tothom.

Mira el vídeo on es veu la seva reacció quan li comuniquen el bon temps que ha fet:

olimp4

  • Algun cop has aconseguit una qualificació que no t’esperaves en alguna prova?

Ara, vosaltres…

Busqueu altres fets curiosos, interessants o sorprenents dels darrers Jocs Olímpics i comenteu-los a l’aula. Si voleu, podeu fer un recull de les imatges més impactants i redactar-ne els peus per elaborar un mural que puguin veure els companys i les companyes de la resta de classes.