Page 8 - Itinerari Naturals 6
P. 8

     Quines conclusions heu tret? També s’ha enfonsat, la patata en la vostra prova? Heu fet servir altres verdures?
          QUÈ PASSA SI HO PROVEM AMB ALTRES VERDURES?
Davant del misteri, en Max es fa una pregunta: Potser la patata s’enfonsa perquè pesa més?
Nosaltres també ho mesurem i anotem els resultats:
• Massa de la patata: • Massa de l’albergínia:
Creieu que la massa determina la flotabilitat?
La massa és la quantitat de matèria que forma un cos. Es mesura amb una balança, i la unitat de mesura bàsica és el gram (g), que té múltiples i submúltiples. El més conegut és el quilogram (kg), però n’hi ha d’altres (hg, dag, dg, cg, mg).
  DEFINIM LA MASSA I L’APRENEM A MESURAR
   2
     Per descobrir-ho ha mesurat la massa de la patata i la de l’albergínia amb la balança de la cuina.
• Massa de la patata: • Massa de l’albergínia:
                        8
1
   MATÈRIA I ENERGIA / La matèria / La matèria i les seves propietats
    




















































































   6   7   8   9   10