Desperta la curiositat dels nens i nenes de primària

Cada quinze dies, a Text-laGalera et proposarem tot d’idees per treballar un fet o esdeveniment amb els nens i les nenes a classe. Una manera pràctica, atractiva i competencial d’acostar els petits a la informació d’actualitat i d’ajudar-los a entendre el món que els envolta.

A la teva classe hi ha bullying?

El dia 2 de maig és el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar, també anomenat bullying. Fer bullying a algú és maltractar-lo de manera continuada, amb paraules o fent servir la força, però també ho és deixar-lo de banda o fer-li la punyeta… Has viscut mai una situació de bullying a l’escola? Quin era el teu paper?

I tu, com portes el català?

És la setmana de Sant Jordi i parlem de llibres, en són els protagonistes juntament amb les roses, però també és un bon moment per parlar de llengua i de cultura. Per això diferents institucions i entitats han organitzat la Setmana de la Llengua, per fomentar i potenciar l’ús del català. Com es pot fer? De propostes, no en falten.

Estem preparats per a un terratrèmol?

El dia 3 d’abril, un terratrèmol de magnitud 7,4 va sacsejar l’illa de Taiwan, a tocar de la Xina. El sisme va ser el més fort patit a la nació asiàtica en els últims 25 anys. Com que es troba en una zona de risc elevat de terratrèmols, Taiwan és un país força preparat per respondre a aquests successos.

Arriben les vacances!

Arriben les vacances i s’acaba aquest curs. Repassem el que hem après gràcies a l’actualitat.

Votar és important?

Eleccions municipals 2023: el proper diumenge 28 de maig els vots decidiran qui governarà cada municipi els propers quatre anys.

IA: què en sabeu?

Què és la IA (Intel·ligència Artificial)? Quins avantatges té? Quins riscos té? Cal regular-la?

En alerta per la sequera

La falta d’aigua a Catalunya obliga a fer restriccions. Què podem fer per estalviar aigua?