Samarretes de colors

4 juny 2024 | Ara ve...

Ara ve… l’estiu. Fa calor i ja s’acaba el curs. Com ens vestim? De quins colors són els pantalons, els vestits o les samarretes que ens posem? Us suggerim una proposta perquè els nens i les nenes descobreixin com ens vestim durant l’estiu i es decorin una samarreta ben especial.
Descobrim els colors de l’estiu
  • En rotllana, parleu de l’estiu, de quan comença i sobre què es fa durant aquest temps. Què fem durant el curs, quan anem a l’escola, i què fem quan no hi anem? Què ens agrada de l’estiu? Quin temps fa? Què mengem?
  • Centreu la conversa en la roba i els colors que ens recorden aquest temps. Com anem vestits? Com són les samarretes que portem? Com són les mànigues de les samarretes? I els pantalons? I de quins colors són? Fixeu-vos en els colors que ens envolten. Com són els colors que ens recorden l’estiu? Són colors clars, vius i alegres com el groc, el taronja, el vermell, el verd, el blau, etc. Entre tots, feu una llista dels colors i mireu si aquests colors són els de les vostres samarretes, vestits, pantalons, etc. També podeu proposar buscar elements d’aquests colors per la classe.
  • Per descobrir colors més clars o més foscos, més vius o més apagats, proposeu als alumnes fer barreges de colors. Per fer-ho, demaneu que, amb pintura, es pintin o pinteu-los cada mà d’un color diferent i estampeu les dues mans sobre una cartolina blanca prou gran; després demaneu-los que se les freguin, l’una amb l’altra. Estampeu un altre cop les mans sobre la cartolina. Què ha passat? Quins colors teníem i quin color tenim ara?
  • Proposeu que cada alumne barregi pintures de colors diferents per poder descobrir el màxim de colors i tonalitats.
  • I ara, què en podem fer de tots aquests colors que hem descobert?
Decorem una samarreta
  • S’acaba el curs! Per tenir-ne un record, demaneu als alumnes que portin una samarreta blanca per decorar-la amb pintures dels colors que han descobert fent les barreges.
  • Per decorar-les podeu fer servir aquestes plantilles i estampar elements de l’estiu (roba i complements), el nom de la vostra classe o del vostre grup o bé estampar-hi les mans de cadascú.

Consulteu altres propostes:

SI TENIU EL PROJECTE IMAGINA!…
Feu servir l’aplicació DocuImagina per documentar l’activitat.

Aprofiteu les pissarres màgiques per dibuixar sobre taques de colors. Els alumnes poden fer taques de colors en un full, posar-lo dins la pissarra màgica i dibuixar, a sobre, amb retolador negre, roba d’estiu o altres elements característics d’aquesta estació.

T’ha agradat la proposta? Si tens suggeriments o vols compartir la teva opinió escriu-nos amb el títol “Comentaris sobre l’Ara ve” a editorial@text.cat.