Bon estiu!

30 maig 2021 | Ara ve...

Ara ve… l’estiu i les vacances. S’ha acabat el curs i ja som una mica més grans. Hem crescut? Hem après moltes coses? I el més important, hem fet amics i amigues? Per acabar el curs us suggerim una proposta creativa perquè els nens i les nenes recordin els companys i companyes de l’escola.

S’acaba el curs

  • En rotllana, converseu amb els nens i les nenes sobre el final del curs. Ha arribat el mes de juny i aviat farem vacances. Us agrada anar a l’escola? Us ho heu passat bé? Heu fet amics? Quins records teniu d’aquest curs? Què us ha agradat més? Parleu-ne i feu una llista amb les intervencions de cada alumne. Les podeu recollir i incloure-les en l’àlbum de final de curs (si en feu).
  • Durant el curs heu anat fent fotografies dels alumnes, de les diferents activitats, de les festes i de les sortides… Per recordar el curs i els companys podeu fer un recull de totes aquestes imatges i fer un muntatge àudiovisual per penjar-lo al blog o bé donar-lo a les famílies. En aquest també hi podeu afegir les intervencions dels nens i les nenes en diferents activitats o moments enregistrats. Però i els nens i les nenes, que poden fer?
  • Proposeu-los fer un collage, un póster amb dibuixos i fotografies de tots els nens i les nenes amb qui han compartit espais i experiències.

Fem un collage

  • Per fer el collage necessitareu una fotografia de cada alumne. Pot ser mida carnet. Trieu una de les làmines La nostra classe (model 1 o model 2) que us oferim i imprimiu-la en DINA3 i en cartolina per poder treballar-hi bé. Proposeu als alumnes decorar i personalitzar les làmines com més els agradi. Si escolliu la làmina 1, podeu suggerir pintar o decorar lliurement les caselles sobrants (segurament hi ha més caselles que alumnes). Si trieu treballar amb la làmina 2 suggeriu decorar l’espai en blanc amb aquarel·les, pintures o llapis de colors. Un cop decorada, ja podeu enganxar les fotografies de tots els nens i nenes i escriure o completar la làmina amb el nom de la classe i el curs i un missatge com per exemple: bon estiu, ens veiem aviat...
  • Cal tenir en compte que en aquest collage hi han de sortir els alumnes del grup però també totes les persones que han estat importants per als alumnes durant el curs.

SI ETS USUARI IMAGINA!

 

  • Feu servir el DocuImagina per crear els vostres muntatges fotogràfics. Podeu imprimir les fotografies o bé penjar-les al blog de l’escola com a comiat de curs.
  • Recordeu de fer fotografies de la vostra mascota en els muntatges que feu.