Carnaval al món

10 febr. 2022 | Ara ve...

Ara ve… Carnaval. El Carnaval és una de les festes més divertides de l’any: gent disfressada, música i moltes rialles. Però com se celebra arreu del món? Et suggerim una activitat per descobrir diferents maneres de celebrar-lo.

Descobrim carnavals d’arreu del món

  • Quins són els carnavals més famosos d’arreu del món? Ho sabeu? Comenceu una conversa amb els nens i nenes parlant del Carnaval. Com celebreu aquesta festa, vosaltres? Us disfresseu a casa? Algú coneix com més es pot celebrar? Potser algun nen o nena de la classe el celebra d’una manera diferent. 
  • Ara mostreu aquestes fotografies de carnavals de diferents països i demaneu: Què hi veieu? Què hi ha de diferent amb el que esteu acostumats a fer o veure? Mostreu també fotografies del Carnaval del vostre poble o ciutat (o de diferents indrets de Catalunya, com per exemple Vilanova i la Geltrú o Sitges) i parleu del que s’hi acostuma a fer.
  • Expliqueu que són fotografies de diferents països: Itàlia, Brasil, Bolívia i Hongria. Dieu els noms i situeu els països en el mapa del món. Als nens i nenes de P3 i P4 els podeu mostrar el mapa amb els països marcats. Amb els alumnes de P5, podeu jugar a endevinar on és cada país. Aprofiteu per parlar d’altres indrets propers o coneguts pels infants de la classe. Si ho considereu interessant, podeu cercar aquests i altres indrets a Google Earth.

Fem una màscara

  • Després de veure com es disfressen a cada país, els demanarem quina fotografia els ha cridat més l’atenció. Us heu fixat com es tapen la cara amb màscares? Voleu fer-ne una?
  • Us proposem fer una màscara utilitzant aquestes plantilles i amb material divers com ara plomes, gomets, retalls de cartolines o papers, etc.; que cada nen i nena faci la seva al seu gust. 

SI ETS USUARI IMAGINA!

  • Feu servir les targetes del Atrapalletres per escriure els noms dels indrets treballats i les targetes del Diccionari Imagina per recollir les paraules que es van descobrint.
  • Recordeu que en el projecte Persones del món hi ha propostes per treballar la diversitat cultural i les diferents realitats d’arreu.