Entrevista

Entrevista a una mestra d'educació infantilEm dic Anna Palència Coll i treballo a l’escola Santa Isabel de Barcelona. Sóc tutora de P-4.

Com van les energies en aquest llarg trimestre?

Després d’un llarg segon trimestre he pogut descansar molt i començar el tercer trimestre amb les piles carregades del tot. A més a més comencem amb un pont ben llarg, què més es pot demanar!

 

Quins són els reptes principals que et planteges en aquesta recta final de curs?

Em plantejo acabar el curs de la millor manera possible. Tenim poques setmanes però moltes coses a fer. Hem començat amb una excursió, amb Sant Jordi i ara toca aprendre i gaudir molt amb el projecte dels indis que acabem d’iniciar. I no ens oblidem del festival de final de curs. Aquest any el tema que fem és les vacances d’estiu i les girafes vermelles. Els meus alumnes faran de surfistes amb l’animada cançó “Surfing USA”. Ja hem començat a preparar la coreografia. Divertidíssim!

Penses ja en el curs vinent? En la LOMCE?

Penso en el curs vinent però amb la LOMCE no hi penso gens. Ordeno les activitats i el material que em pot servir de cara l’any que ve o bé modifico alguna coseta que no ha acabat d’anar del tot bé. De totes formes, en aquesta escola hi ha molta mobilitat i mai sabem amb exactitud on estarem el pròxim curs fins a finals de juny. És tota una intriga!

Com portes el tema de les noves tecnologies?

No me’n considero una experta però estic força al dia. De fet, sempre m’ha agradat molt dominar les TIC i, poc a poc, m’he anat formant. Cada cop són més útils!

Coneixes els nostres materials?

Conec alguna coseta però després d’aquesta entrevista m’informaré una mica més de totes les coses que teniu, ho prometo!

Socialitzeu els materials?

Cada cop som més conscients de la importància de socialitzar els material, estem en procés!

T’agrada fer de mestre? En quin cicle et sents més còmoda?

M’apassiona fer de mestra! Només he estat al Parvulari però ara per ara aquí em quedo. Els “peques” m’omplen molt i gaudeixo fent el pallasso, cantant, ballant i ensenyant-aprenent gran quantitat de coses de la manera més divertida possible.

Si poguessis fer un curs de formació, sobre què el faries?

Amb qualsevol curs de formació que m’ofereixen m’hi llanço de cap. Aprofito ara que no tinc cap lligam per formar-me tot el que puc. Ara mateix estic fent un curs d’educació emocional i fa poc vaig acabar un curs d’educació emocional i un altre d’intel·ligències múltiples. Aquests temes, juntament amb les TIC, són els temes dels quals m’interessa més formar-me però reconec que hauria de revisar una mica l’anglès que tinc oblidat.

Què recomanaries als futurs mestres i als mestres joves com tu?

Recomanaria que gaudissin amb allò que fan. Sense ganes ni motivació no faran mai res. Anar a treballar ha de ser una alegria i cal fer-ho el millor possible. També els recomanaria que es formessin molt i innovessin al màxim!