Stephen Hillenburg i Bob esponja

3 des. 18 | La Notícia de la Setmana

Dimarts de la setmana passada, dia 27 de novembre, va morir Stephen Hillenburg, el creador del personatge Bob esponja, una esponja marina famosa als 200 països on s’hi han emès els capítols d’animació que protagonitza des de fa gairebé 20 anys.

Si ets profe de natus…

Com que aquesta setmana és més curta de l’habitual, l’activitat que us proposem és breu. Us convidem a dedicar una estona a conèixer aquest biòleg i la gran tasca que va fer despertant amb humor la nostra curiositat pels éssers marins i ensenyant-nos a estimar el mar.

Stephen Hillenburg era biòleg marí i artista d’animació. Volem animar-vos a valorar la gran tasca que va portar a terme mitjançant aquesta sèrie de televisió. Ha aconseguit que milions de nens i nenes d’arreu del món tinguin molt interès a conèixer més bé els mars i oceans i tots els éssers vius que hi habiten. És especialment interessant remarcar que aquest personatge ha ajudat a transmetre que les esponges són éssers vius que pertanyen al regne dels animals i no al dels vegetals, amb qui d’entrada podrien tenir més semblances, sobretot per la seva condició d’animals sèssils, animals que viuen arrelats al substrat. Potser per això Stephen Hillenburg va fer que l’esponja Bob no sabés nedar… tot i viure al mar… Brillant!

1. Feu una llista dels animals que conegueu que apareixen en aquests dibuixos animats i classifiqueu-los en aquests grups:

  • N’heu pogut trobar com a mínim un de cada grup?
  • Quin o quins grups han quedat més plens?
  • Per què us sembla que han quedat classificats d’aquesta manera?