Márquez & Márquez!

26 nov. 19 | La Notícia de la Setmana

El diumenge 17 es va fer l’última prova de les diferents categories del mundial de motociclisme. La temporada ha coronat els germans Márquez com a campions de Moto GP (en Marc) i de Moto 2 (l’Àlex). L’anunci de la retirada de Jorge Lorenzo, un altre gran pilot que feia equip amb en Marc a Moto GP, ha donat peu a la promoció de l’Àlex com a nou company del seu germà Marc en l’equip oficial Honda.

Si ets profe de valors o educació física…

Et proposem unes activitats per valorar què pot representar competir amb un germà a un nivell tan alt i en un esport de tant de risc com és el motociclisme:

1 Investigueu quants germans esportistes hi ha actualment competint dins de l’esport d’elit:

Nota al docent

Navegueu pel web de la Wiquipedia (en castellà). Escriviu això en el cercador: categoria:hermanos deportistas. Tot seguit, obriu alguns enllaços per adonar-vos de la gran quantitat de germans que es dediquen a l’esport.

  • Busqueu germans i germanes que competeixen en un mateix esport individual, com per exemple les germanes Williams en tennis. Fixeu-vos que, en aquests casos, les germanes poden competir entre elles.
  • Busqueu germans i germanes que competeixen en un mateix esport col·lectiu, com per exemple els germans Gasol en bàsquet. Fixeu-vos que, en aquests casos, els germans poden competir entre ells si juguen en equips diferents o cooperar si comparteixen equip.
  • Busqueu germans i germanes que practiquen un mateix esport en el qual competeixen i cooperen alhora, com per exemple els germans Márquez. Fixeu-vos que competiran entre ells amb l’objectiu de guanyar tantes curses com els sigui possible i el títol de campió del món, però també cooperaran per guanyar el títol mundial de marques (tots dos pilotaran una Honda).

2 Responeu i debateu sobre aquestes preguntes:

  •  Per què et sembla que hi ha tantes parelles de germans que practiquen el mateix esport?
Nota al docent

En aquest punt podeu parlar de com els germans petits aprenen i s’emmirallen dels grans, de la facilitat per a les famílies de tenir els fills practicant el mateix esport i no esports diferents, etc.

  • Si teniu germans, què és el que us agrada més de tenir-ne? En alguns casos, us fan més aviat nosa?
  • Si no en teniu, us agradaria tenir germans? Per què?

Si ets profe de llengua…

Et proposem un tema per a fer-ne una redacció:

1 Feu una redacció sobre què penseu que passarà l’any vinent amb els germans Márquez.

Tingueu presents aquests fets i consideracions i feu-los servir, si voleu, com a punt de partida:

  •  L’únic que és segur és que només un dels dos podrà ser campió ja que competeixen en la mateixa categoria.
  • Guanyarà el Marc perquè és un gran campió i té més experiència i títols (8 títols de campió mundial de motociclisme) que el seu germà petit (2 títols en una categoria inferior).
  • Guanyarà l’Àlex perquè estarà súper motivat.
  • Guanyarà un altre motociclista perquè en Marc i l’Àlex patiran molta tensió entre ells que els dificultarà mantenir la concentració durant les curses.
  • Gairebé segur que guanyarà un altre pilot perquè n’hi haurà 22, i amb tants competidors tornar a assolir el títol és molt difícil.