Quants èxits esportius!

6 juny 23 | La Notícia de la Setmana

Aquestes últimes setmanes hem viscut un bon grapat d’èxits de l’esport català, coronats per la victòria en la final de la Champions league de l’equip femení de futbol del Barça. Ara, quin és el veritable èxit que estem vivint en l’àmbit dels esports?

Et proposem que treballeu aquestes activitats amb els alumnes

1. El FC Barcelona ha tancat un any força rodó, coronat amb la Champions league femenina i els títols de lliga de tots dos equips de futbol de primera divisió.

  • Però el Barça eclipsa molts altres clubs de futbol, més modestos, que també viuen competicions emocionants i aconsegueixen èxits meritoris. Seguiu, coneixeu o formeu part d’algun d’aquests clubs? Expliqueu-ho!

2. El futbol sovint eclipsa els altres esports. Molts clubs d’altres disciplines han participat en torneigs de tota mena i han assolit bons resultats. Per exemple: el sots-campionat d’Europa aconseguit per l’equip masculí d’handbol de Granollers, les lligues de waterpolo guanyades pel CN Sabadell, en categoria femenina, i el CN Atlètic-Barceloneta, en la masculina, i la lliga d’handbol guanyada pel Barça.

  • Coneixeu altres títols que hagin guanyat equips o esportistes catalans recentment?
  • Fixeu-vos en aquesta fotografia: sembla clar que el futbol és l’esport més popular al nostre país, però quin altre esport aconsegueix reunir prop de 100.000 espectadors, o més, en un mateix recinte? Què en penseu?

Quin és l’esport més popular en cada un d’aquests països?

Xina                                                   Brasil

Índia                                                  Cuba

Estats Units                                      Canadà

3. Fixeu-vos en la fotografia que encapçala aquesta “notícia de la setmana” i feu un debat a classe tenint en compte aquests aspectes:

El millor èxit esportiu que vivim actualment és l’increment sostingut que experimenta l’esport femení: pràcticament tots els esports, tant d’equip com individuals, tenen més practicants femenines de les que havien tingut mai.

En canvi, el que no avança al mateix ritme és la participació mixta en la majoria dels esports:

  • Per què no es promocionen els equips mixtos en les categories màximes? Us agradaria poder veure un partit de futbol, de bàsquet, d’handbol, de voleibol o de waterpolo amb jugadors de diferents gèneres en cada equip? Us semblaria interessant? Si ja passa en equips infantils i juvenils, per què no es pot permetre en les categories superiors?

4. Hi ha esports que no reben el tractament periodístic i mediàtic que es mereixen…

  • Coneixeu l’equip femení de patinatge artístic sobre rodes d’Olot? Quantes vegades han guanyat un campionat del món?
  • Coneixeu el guanyador de més de 30 campionats del món de trial?

Teniu suggeriments, dubtes, crítiques? Com heu resolt les activitats? Si voleu contactar amb l’equip de “La Notícia de la Setmana” escriviu-nos amb el títol “Comentaris sobre La Notícia de la Setmana” a aquesta adreça: comunicacio@enciclopedia.cat

Vols rebre la versió descarregable d’aquesta notícia?