L’editorial La Galera acaba de presentar el llibre Els límits de la vida, “una novel·la intensa que explica el concepte de la vida”. Us en parlem al blog perquè dos dels seus tres autors estan vinculats amb la nostra editorial: David Bueno, autor de llibres de Biologia i Geologia per a l’ESO; i Eduard Martorell, coordinador de l’àrea de Ciències de Text-La Galera. El tercer és el metge, investigador, i escriptor Salvador Macip, habitual de La Galera.

Els hem demanat que ens en facin cinc cèntims i ens expliquen això:

“Sovint ens ajudem d’un dibuix quan no ens en sortim amb les paraules: és normal dibuixar alguna cosa quan no la sabem descriure prou bé oralment. I sovint, també, passa exactament al contrari.  I és que encara que en tinguem la imatge o les imatges, ens fan falta les paraules, i llegir-les fins i tot més d’una vegada, per acabar d’entendre què és allò que veiem.

Això és el que ha passat amb “Els límits de la vida”. És tan difícil explicar amb una sola frase què és la vida, que ens hem embrancat a definir-ne els límits amb una novel·la.

És una novel·la que vol que els lectors s’endinsin en la lluita d’una noia per superar els obstacles que l’amenacen, i que a la vegada pretén que, en acabar de llegir-la, tinguin una mica més d’informació que els permeti entendre la vida i definir-la de manera comprensible.

I, alhora, meravellar-se del fet d’estar vius. Meravellar-se de la vida, que és fascinant i decebedora, lluminosa i fosca, apassionant i, sovint, terrible. Però vida que, en tot cas, s’ha d’entomar d’una manera tan positiva com ens sigui possible.

És un llibre ple d’emoció i passió per la vida, i una aproximació plural i diversa al món de la biologia i la medicina escrit per a persones de qualsevol edat, però pensant molt en els adolescents i joves.”

Com veieu, amb Els límits de la vida ens conviden a deixar-nos anar i emocionar-nos amb moltes coses que la ciència ha anat descobrint i que permeten anar dibuixant el contorn, els límits, de la vida.